Wout Zweers

Wout zweers is ontwerper, industrieel en ruimtelijk.

In Wageningen heeft hij landbouwwetenschappen gestudeerd, specialisatie ontwikkelingssamenwerking, irrigatie en waterbeheer. Dit leidde tot een diepe interesse in water, biologie en reizen. Hij heeft daarna de AKI gedaan, gemengde media en heeft daarna ongeveer 20 jaar als decorontwerper en -bouwer gewerkt. Dat werd op den duur fysiek te zwaar, dus gekozen voor minder belastend werk. Hij is in 2006 afgestudeerd als industrieel ontwerper aan de Universiteit Twente waar hij onlangs 3 jaar als freelancer les gaf aan de bachelor van industrieel ontwerpen (IDE).

Afgelopen 5 jaar heeft hij ook een groot project afgerond rond water en waterbeheer: Wetropolis. Dit had als middelpunt het ontwikkelen en gebruiken van fysieke maquettes voor bewustwording en educatie.

Het werk van Wout Zweers is inventief. Veel technologie wordt gebruikt, als inspiratie of in de uitvoering. Naast al deze techniek interesse heeft hij ook ruime belangstelling voor natuur en is hij graag op stap in het veld of op het water.

Comments are closed.