Over de Ateliers

rozendaal route atelier roombeek vijver_0015-klein web

In de vroegere jaren was Roombeek een broedplaats voor kunstenaars. Voor de vuurwerkramp hadden veel kunstenaars een atelier in het hallencomplex van katoenspinnerij de Bamshoeve, die na stopzetting van de produktie in 1990, onderdak bood aan kunstenaarsateliers, bedrijfsruimten en opslag.
Bewoners en de gemeente Enschede wilden, na de vuurwerkramp, Roombeek die kunstzinnige uitstraling teruggeven. Daarnaast moest de wijk een cultureel profiel krijgen. Dit leidde tot de bouw van cultuurcomplex Het Rozendaal.

Het Rozendaal is van een oud in verval geraakte textielfabriek omgetoverd tot een ‘cultuurpaleis’. Nu is het een plek waar de bezoeker veel kan ontdekken over de Twentse geschiedenis en de toekomst, kan genieten van de prachtige kunst en cultuur en zich kan laten inspireren door de bijzondere omgeving. In het gebouw zijn acht ateliers voor beeldende kunstenaars gevestigd.

Het adres van het ateliercomplex is Stroinksbleekweg 2 – 8, 7523 ZL Enschede.  De ateliers zijn te vinden in het complex naast museum De Museumfabriek

De Rozendaal Ateliers worden verhuurd door Woningcorporatie de Woonplaats. Inmiddels werken hier beeldend kunstenaars in verschillende disciplines. In tegenstelling tot de meeste ateliers in Enschede worden de ateliers niet door een stichting beheerd, maar door de Woonplaats in samenwerking met de gemeente Enschede. Ateliers komen af en toe beschikbaar, je kunt belangstelling daarvoor aangeven aan ons, maar schrijf je ook in bij de Woonplaats op de wachtlijst hiervoor

Comments are closed.